Kontakt  -  Galeria  -  Menu Weselne  -  Menu na Bankiet  -  Menu Wigilijne  -  Sylwester Szczecin

 -  Andrzejki Szczecin - "Bal Szefa"

 

Na zamówienia przyjęć weselnych w piątki
lokal udziela 15% rabatu od ceny w menu weselnym!

M
enu Wesele

PROPOZYCJA MENU I ORGANIZACJA PRZYJĘCIA WESELNEGO

1.Przywitanie: „Chleb i sól”
Toast: kieliszek szampana

2.Dania gorące: (do wyboru)

Zupy:
 -Rosół z makaronem domowym

-Krem z pieczarek z grzankami

-Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym

-Zupa azjatycka z grzybkami tao-tao

II Dania: (do wyboru)
- Schab w sosie z borowików
ziemniaki,zestaw surówek

-Cielęcina po parmeńsku
ziemniaki,frytki lub kulki ziemniaczane
bukiet warzyw z wody

-Polędwica po parysku
ziemniaki zapiekane
bukiet warzyw z wody Patera różnych mięs podawana na gorącej płycie:

-Kotlet schabowy z jajkiem sadzonym

-Filet z kurczaka faszerowany pieczarkami

-Cielęcina zapiekana z ananasem i serem lub polędwica wołowa

-Ziemniaki, frytki,ryż o trzech smakach

-Warzywa gotowane na parze

-Sos pieczeniowy

Danie gorące przed północą: (do wyboru)
-Barszcz czerwony z pasztecikiem lub diablotką

-Żurek staropolski w chlebku

-Gulaszowa

-Flaki

-Pórkólt wieprzowy z zapiekanym pieczywem tostowym

Danie gorące po północy:(do wyboru)
-Prosię pieczone w całości z farszem

-Szynka wp pieczona w całości z chrzanem

-Szaszłyk wp płonący

-Udka pieczone z pieczarką panierowaną i zapiekaną

3.Zimne przekąski:(4 na osobę do wyboru)
-Patera mięs pieczystych

-Befsztyk tatarski

-Carpaccio z łososia

-Terrino z łososia wędzonego

-Galantyna z drobiu

-Galaretka z drobiu lub nóżek wieprzowych

-Ozorki w galarecie

-Schab ze śliwką

-Roladki szynkowe z kremem chrzanowym

-Szparagi w szynce

-Jajko w szynce

-Jajeczko faszerowane pieczarkami

-Ryba w sosie greckim

-Ryba w sosie słodko kwaśnym

-Sandacz w galarecie

-Śledź w oleju z cebulką i grzybkami marynowanymi

-Śledź po flamandzku

-Śledź po węgiersku

-Rolmopsy

4.Sałatki:(2 na osobę do wyboru)
-Sałatka jarzynowa

-Sałatka z kalafiora

-Sałatka grecka z oliwkami i serem feta

-Sałatka z kurczaka wędzonego z ananasem

-Mozzarella z pomidorami

5.Dodatki do dań i przekąsek:
-Pieczywo mieszane

-Masło

-Sosy zimne: majonezowy, czosnkowy, koperkowy, salsa

-Ketchup, musztarda, ćwikła, chrzan

-Mix warzywny

-Warzywa marynowane

6.Napoje gorące: (bez ograniczeń)
-Kawa z expresu lub po turecku ze śmietanką

-Herbata expressowa z cytryną

7.Desery: Tort weselny


Koszt menu na 1 osobę-150 zł bez napoi zimnych i alkoholu.
Koszt menu z napojami i alkoholem (bez ograniczeń) na 1 osobę-210 zł.
Proponujemy Państwu organizację poprawin- tradycyjnie przy stole lub ze stołem wiejskim (wyroby produkcji własnej).
 
Koszt menu wesela z poprawinami na 1 osobę-210 zł.
Państwo Młodzi otrzymują „Apartament dla nowożeńców” gratis, pozostali goście weselni 10% zniżki na pokoje hotelowe.
 Dekorujemy stoły zgodnie z kolorystyką na Państwa życzenie oraz układamy bukiety i ikebany ze świeżych kwiatów.
 Dekoracja sali we własnym zakresie lub na życzenie
Państwa istnieje możliwość zlecenia dekoracji profesjonalnej firmie z uwzględnieniem rabatu.
Zapewniamy pomoc przy wynajęciu :zespołu muzycznego, fotografa, kamerzysty, limuzyny, autokaru, dorożki.



Będziecie dla nas Państwo wyjątkowymi gośćmi a nasza obsługa dokona wszelkich starań żeby spełnić Wasze życzenia,
aby ten najważniejszy dzień w Waszym życiu pozostał na zawsze w pamięci

 


Restauracja "U Zbycha "

70-783 Szczecin, ul. Rydla 92
tel. (+48) 91 431 34 63
fax (+48) 91 431 34 91